.

seposen untuk Porsche

Wednesday, June 29, 2011

Tahniah Cik Bibie

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 6/29/2011 09:24:00 PM 0 comments Links to this post
Harapnya semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. Memang aku rasa happy sampai nak menangis hokeh! Haha

Thursday, June 23, 2011

pemberitahuan

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 6/23/2011 09:34:00 PM 0 comments Links to this post
My laptop recently having difficulty to be turned on. The wire connecting the plug to the jack need to be twisted few times before the electricity flow into the laptop. My camera's with my manager. "Pinjam, Za."

Now i'm online-ing with the netbook that seems super lack of software and cd-dvd player. My external is with my partner, selamat beliau hensem. Kalau tak, tak kuberi external tu.

Hardly uploading and downloading any picture for my blog. Haven't pay for the bills up to two month until today. Hadn't change my facebook profile pic for the past few months. Moneys running out. No shopping for 2 months.

TAPI hahaha jangan ingat aku mudah mati kutu! Seronoknya gaji dah masuk. Banyak benda aku nak buat dan beli tapi...aku nak sangat wire laptopku semoga cepat pulih. Entah apa benda putus kat dalam tu, aku pun tak tau.

Saturday, June 18, 2011

celoreng

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 6/18/2011 11:51:00 AM 0 comments Links to this post
Oh Mak Kau!!!

Mengucap panjang aku dibuatnya bila aku tengok gambar muka depan Utusan semalam. Pale HOt dia pakai baju celoreng camtu dengan heels, dengan jeansnya lagi.

Umm...pendapat aku la kan. Retis-retis ni tak payah masuk askar pun takpe kalau macam tu gayanya. Nampak sangat dey olls tak menghormati organisasi pertahanan negara ni. Bangang pun ada gak aku tengok.

Aku salute Shuhada pengacara Majalah 3 tu, yang tu masa dia pakai Delta Navy, smart. Elok je dengan rambut disanggul, baju kemas dan kasut pun memang kasut yang betul, dia pakai black-cut ladies.

Pada pendapat aku lagik, kalau betul la retis-retis ni masuk askar Wataniah sekalipun, elok la mencontohi Korea nun ha. Retis diorang kalau masuk khidmat negara, rambut pun potong elok, 2 tahun tinggalkan kerjaya seni. Baru boleh respek sama diorang.

Aizat dengan suar jeans, yang retis pompuan tu dengan heel, rambut kaler-kaler. Tok Ti lagi la, terus dapat ketua platun plak tu. Nanti orang ingat masuk askar boleh pakai lawa-lawa camtu. Vuduh!

Kalau diorang jadik role-model untuk budak-budak u masuk Palapes, tak payah kot. Tak elok. Latihan tentera pun berselang ngan jadual seni la konon. Kau ingat kalau pergi berperang tu time tu ada konsert, kau boleh pergi berperang lepas konsert? Alamat tunggang-langgang la negara jawabnya.

Retis-retis jugak. Berjuang dalam bidang seni yang diagung-agungkan tu je la. Kalau betul nak menarik minat orang ramai masuk askar Wataniah, buatlah betul-betul. Kalau sekadar untuk berposing comel dan cantik, lepas tu setiap aktiviti masuk paper, tak perlu kot. Fikirlah. Lepas tu nak juggle dengan kehidupan seharian and shooting bagai, tolonglah berubah. Tak salah kalau kita ikut perkara positif macam selebriti Korea. Barulah betul-betul sedia berkorban.

Thursday, June 9, 2011

USM

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 6/09/2011 12:19:00 PM 1 comments Links to this post
Mula-mula kita rasa lama..
Sedar-sedar je dah habis..
Agak sayu la rasa kat hati ni..
Sebab kat sana kenal semua benda
Belajar semua perkara
Formal ke..tak formal ke..

Dalam banyak-banyak fasa 'peninggalan' dalam hidup ni..
Tang nak tinggalkan kengkawan la yang paling aku tak suka sekali
Sebab rasa sedih gila-gila
Dengan diorang, pengalaman pahit manis semua ada
Masam masin pun ada
Yang time bergaduh lain, time bertekak lain
Time merajuk, masam-masam muka
Tapi seronok sebab bila dah habis
Semua tu jadik kenangan paling manis sekali
Bila cerita balik, mesti ketawa

Seronok.
Sekarang ni adalah masa yang paling baik nak ingat balik perkara-perkara tu.
Kenangan ialah sesuatu yang pahit di masa silam, tapi bila diingat semula, ia akan jadi perkara paling berharga dalam hidup.
Sejarah mungkin mengingatkan kita asal-usul diri
Tapi kenangan
Mengajar kita mengenali diri sendiri
(n_n)