.

seposen untuk Porsche

Saturday, July 31, 2010

laptop super lembs..

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/31/2010 05:12:00 PM 0 comments Links to this post
sayatetapsaya betul

ah, tensen bila laptop buat hal disaat-saat memerlukan. actually study takde la memerlukan laptop sangat, tapi nak wat macam mana, bila boring study and rasa mengantuk..bukak fesbuk bole la mencerahkan kejap mata barang sejam dua.

rumet aku tanya, sampai bila la ko nak membujang nih. hadoi..soalan maut. bila bicara pasal hati (cewah), aku rasa macam nak bertukar jadik incredible hulk. koyak-koyakkan kain batik dan tshirt. few~ selamat berjaya kontrol. ade ke patut tanya soalan macam tu? haish..macam mana la aku nak menjawabnye. beberapa minit pas tu, boypren tersayang bliau call. Alhamdulillah, terlepas seksa buat sementara waktu.

hmm..entah tahun bila punya entri ni aku tak post heheh

Monday, July 26, 2010

minat gedik terhadap strawberry

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/26/2010 09:47:00 PM 1 comments Links to this post
sedapnye..stoberi celup coklat tu. dulu memang la aku tak suka..tapi lame kelamaan bile da lama tak makan, tetibe jadik sedap.
MySpace
dijadikan citer, tanpa plan, pagi ahad tu aku, Bibi (rumet nih), Kak Mun dan Shuk bergeraklah meninggalkan Taiping menuju ke Cameron melalui Simpang Pulai. haa..bila percutian tak dirancang, ia menjadik!

 2 jam lebih jugak atas jalan, dan akhirnya..


ini namanya ape bende ntah, petik sendiri nih. 500gram = rm20. heh, dapat kat aku, sebijik petik masuk bakul, 2 bijik masuk mulut. tapi takla sume pokok manis, dalam 10 bijik yang dibedal, ade la sebijik jek yang manis..lain-lain masam.




tempting..tempting..

lepas tu, ke Strawberry Chocolate plak. tempat ni best, coklat eksklusif, tak terdapat kat memane. tapi harga memang sedap r..sesedap coklatnye. mmm bedal yang tester je la mampu. ok tipu..




cik Jatil..anda punya pun ade ye

lepas tu, kami pergi pulak ke ladang teh. haa ni best gak. harga teh pun sedap. mana ntah adik aku dapat 3 paket rm10, aku beli sekotak jek rm8..haish tapi ni untuk mak



bestnye kat sini, gerai tepi-tepi jalan tu jual murah-murah jek. jauh lebih murah berbanding yang kat ladang tu sendiri.

sekilo rm25, tapi kami beli dapat rm23, dengan free..


eskem mesia perisa stoberi yang sungguh..manis nak potong kaki

ladang teh pun best gak. tapi sesi makan-makan dan minum-minum teh tak sempat nak ambik gambar, masing-masing isi perut dengan scones, sandwich dan kek coklat. and of course, teh! my fav, honey ginger tea.







dan lepas tu, on the way balik, singgah ke ladang madu. memang terbaik. dan aku memang suka madu cameron pun..sedappppp gilos.

jem ni..kat pasaraya pun ade kan. saje gedik-gedik beli jugak



ni memang feveret! dengan sarang yang lembut tu..



ni untuk abah hehe

pape pun..trimas pade semua yang menjayakan percutian kali ni. terbaekkk..

Thursday, July 22, 2010

emo face contest

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/22/2010 10:50:00 AM 1 comments Links to this post
sesaje menggedik nak join. besh!!!



Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut :


* Warganegara Malaysia (senang nak bagi hadiah)

* Kena Follow Lin supaya senang korang tahu gambar korang terpilih atau tak..

* Gambar mesti Home Alone..Maksudnyer tiada gangguan orang lain..harap maklum..muahahaha..

* Gambar korang tu edit boleh,tak edit pon boleh..

* Korang kene buat satu entri khas untuk contest ni dan ceritakan mimik muka apa yang korang tengah tunjukkan tu..

* Jangan lupa letakkan banner yang boleh didapati di sebelah kanan blog Lin tu di Blog anda..(Link kan banner tersebut ke Blog Lin)

* Due date untuk menghantar gambar anda berakhir pada 25 Julai 2010 ..so...cepat hantar..!!


hik hik and this is mee


muke mintak eskem mesia..nak la eskem asamboi tu
macam muke constipation pun ade aku tengok, huh

Tuesday, July 20, 2010

si pemalas yang bersyukur

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/20/2010 10:32:00 PM 0 comments Links to this post
yezza..aku pemalas. dan bila baru jek minggu pertama kelas, orang lain tengah happy-happy balun duit pt diorang, aku dan groupwork aku da bincang pasal assignment. bila nak buat, nak buat topik apa, bila nak bincang and carik case study..literature review..bla bla MySpace

jadik, nak tak nak terpaksa la ikut group aku yang sumenye budak-budak dekan nih.. dan tak semena-mena, perlulah aku merajinkan diri agar tidak ketinggalan. citer minggu lepas...

***
aku toleh rumet terchenta bukak fesbuk..ym..main tenet dengan rasa seronok. aku toleh laptop aku, penuh dengan segala macam maklumat pasal kanak-kanak yang ada masalah syndrome down, dyslexia, autism..brain disorder..dan memacam lagi. dalam hati aku merusuh, pesal la dapat group work yang over rajin camnih! orang awal-awal sem enjoy, aku da bergelumang dengan keje. MySpace

dengan rasa tak puas hati sikit, aku catit jugak apa yang penting dalam notebook.

***
citer minggu ni..
pagi ni setel bentang proposal final year project, terus ke kelas dia. dipendekkan citer, dalam kelas si pensyarah pun bertanya:

'kenapa u all tak jumpe i untuk bentangkan proposal u all? suppose to be in this week, in this class. but yet there's only 3 groups that came to my office this morning to talk about their proposal. since u guys havent come to me, why not we have it here in class?'

so memurid cuak pun menjawab : 

'but we're not ready yet, it's still in progress'

waaa...sedap cakap tak ready! tang ni aku tak puas hati, benda tu memang kena setel minggu ni and diorang sekati-sekati cakap tak ready walhal aku da pulun bagai nak rak! kalau si lecturer ni tangguh minggu depan, memang aku nak merusuh la, bakar dewan kuliah..bom school humanities-

'apa la yang korang fikir ni? saye agak kuciwa  dengan u all ni, patutnya dah ada tajuk pagi ni, siap dengan proposal, dan case study. saye kagum dengan 3 kumpulan yang datang jumpa saya sebelum kelas ni. diorang bebetul tunjukkan semangat diorang nak blaja. diorang siap bagi lagi pendahuluan, apa yang diorang nak buat, bile nak pergi centre kanak-kanak tu, korang?'

wah...tak jadik nak buat sume-sume benda mengarut tadi..MySpace

bangga siot! haha time dia puji-puji tu, aku toleh kat Zatil
'sape la budak rajin tu kan?'
dan Zatil sengih jek. hmm~berbaloi betul aku tensen-tensen minggu lepas. trimas kepada ahli kumpulan yang rajin, anda memang cemerlang!


Thursday, July 15, 2010

kotak hati hujan

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/15/2010 08:59:00 AM 1 comments Links to this post
tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi


p/s: kenapa aku letak lirik ni? sebab terasa nak jiwang tetibe, lalu letak lirik-lirik lagu dari aku tiba-tiba tulis sesuatu yang lagi meloyakan anak tekak huh

Tuesday, July 13, 2010

kisah nyah

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/13/2010 05:25:00 PM 0 comments Links to this post
tadi dalam kelas, pensyarah aku ceritakan pasal sorang guys ni. guys ni student dia. lecturer aku dapat detect yang dia ni selalu tak siapkan assignment. so, lecturer aku panggil mamat ni. mamat ni pun kata la, dia malam-malam kerja, so tu yang menyebabkan bliau gagal siapkan assignment. lecturer aku tanya, kerja apa? mamat tu kata 'i'm not myself,'. so, my lecturer find out that he's a 'she male' at night.

sampai satu masa dimana setiap orang perlu sampaikan speech kat depan, kira speech ni part of final project la. hari itu, mamat tu muncul dengan pakaian 'kerja' dia. senang citer, malam die jadik nyah. MySpace

haa..pastu, dia citer la. dia kata sebenarnya kita manusia ni, tak berani untuk jadi diri sendiri. kita hanya menjadi, apa yang masyarakat mahukan kita jadik. as for boy should be a boy, and a girl should act as a girl. semuanya ada stigma sendiri yang mana, kita terikat dengan benda tu. and somehow kita takut untuk keluar dari stigma tu, sebab takut diri sendiri disisihkan dari masyarakat, dan orang pandang kita macam alien. kenapa orang tak boleh terima diri kita sendiri? sedangkan manusia sendiri yang cipta tagline 'just be yourself''.

untuk pembentangan ni, bliau berjaya dapat A. sebab speech dia tu bukan saja menusuk perasan student-student lain dan lecturer aku, tetapi juga dia mengaplikasikan bab-bab penting dalam subjek kitorang iaitu psycholinguistic dan sosiolinguistic. MySpace pening? aku yang ambik subjek ni lagi pening

bagi aku, jadikla diri sendiri, selagi tak terkeluar dari landasan yang sepatutnya. sejauh mana pun kita jadik diri sendiri, kita tetap makhlukNya, ada batasan jugak.

Wednesday, July 7, 2010

alasan nak lari dari rumah

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/07/2010 12:10:00 PM 1 comments Links to this post
mane ade!!! sem lepas aku catat sejarah sebab tak balik kampung langsung, macam orang tinggal kat oversea je gamaknye. padahal Penang dengan Johor bukan jauh mane pun..kekasih kau boleh pulak kau jumpe. ok tipu. jauh bai..lelagi kalau 12 jam atas bas, kematu punggung sampai umah MySpace

jadi, bila dapat peluang balik kampung, memang aku duduk rumah jek. keluar pun dengan bapak aku dengan mak aku, ele, setakat bandar Segamat kau nak pusing mana je. few things that i'm gonna miss so much


itu kucing


ni yang paling manja

untuk balik ke Penang memang memerlukan kekuatan mental, fizikal dan kewangan. justeru, kewangan aku terpaksa la bersumberkan mak ngan apak aku. heh mahap..terpaksa menyusahkan tuanku untuk kesekian kalinya..ampun ampun hikhik nanti masuk scholar orang belanje

sejak akhir-akhir ni, ramai kalangan sahabat aku yang kehilangan orang yang mereka sayang. kebanyakannya masa mereka kat u, tak berada di sisi orang tersayang semasa menghembuskan nafas terakhir. alih-alih dapat berita dah tak ada. sedikit sebanyak peristiwa ni beri kesan dekat aku. bahawasanya kita tak tau bila nikmat beribu bapa kita akan ditarik balik. jadi, sementara ada waktu, berbaktilah pada mereka. tapi dalam kes aku..macam banyak buat dosa jek huhu

paling sayu, pagi ni seorang lagi yang tersayang kehilangan bonda tercinta. sahabat pernah cakap kat aku, dia paling takut kehilangan orang tersayang. dan aku pasti, sumer orang pun macam tu. aku pun. perkara yang berlaku pada kawan-kawan aku..betul-betul buatkan aku rasa, aku patut jaga hati mak abah. besarkan sekandang lembu (sorang anak perempuan=sekandang lembu, peribahasa Melayu) bukan senang. lagi-lagi family aku ade 5 kandang. yang paling bole tahan ganas, aku la. huh~omma oppa

Saturday, July 3, 2010

cinta dengan monyet

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 7/03/2010 07:24:00 PM 2 comments Links to this post
sayatetapsaya betul

tak, bukan aku bercinta dengan monyet MySpace tapi lebih kepada aku yang berperangai cam monyet, jatuh cinta dengan orang yang berperangai lebih kurang serupa dengan aku mase tingkatan 5..ok, awal lagi dari tu pun ade, mase tingkatan 2. bapak gediknye aku! ingat-ingat balik, rasa kelakar + malu ngan perangai hudus camtu.

sebab nak citer, sebab aku rasa mende ni patut jadik pengajaran, bahawasanya cinta masa usia tak matang memang tak kekal lama. dengaq na adik-adik sekalian. apa taknya, benda kecik pun melarat-larat sampai jadik besar. tapi dalam kes aku, aku yang gedik-gedik mintak putus MySpace tehehe..

masa tingkatan 2, cinta ala-ala orang utan gitew sebab dari kawan baik balik sekolah sama-sama kejar bas, jadik bercintan pulak. bila budak tu datang kelas waktu rehat (dating konon), aku mula la menyorok-nyorok lari pergi kelas lain MySpace padan muke dia tak dapat jumpe aku hikhik jahat

2 minggu lepas tu, sampai la love letter aku mintak break. cewah..mamat tu muke macam cekodok basi jek aku tengok. nak buat camne, tak matang kan. memang lain ar rasa dia, kawan baik tetiba jadik tak baik. start tu, terus rasa lain jek dengan dia.

masa tingkatan 5 pulak, haa ini kes terpencil. sebab aku tak penah kenal pun mamat tu, tetibe sampai surat dari dormate aku. memula aku layan la memandangkan saje-saje jek. alih-alih, mase besday aku budak tu melamar aku MySpace malu siot. aku terima la. haru nye, malam tu jugak aku mintak break. huish..

kan aku dah kata, bercinta di usia tak matang, memang tak kekal lama. bukan usia je, fikiran pun tak matang. almaklumlah, baru akil baligh beberapa tahun. lagipun..aku geli bila kene panggil 'sayang'..selamat tak kantoi dengan mak aku..MySpace few~


p/s: akceli aku saje je nak pakai icon comel-comel tu..hehe