.

seposen untuk Porsche

Friday, December 11, 2009

L.U.M.U.T.

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 12/11/2009 11:25:00 AM
sayatetapsaya betul

baru balik training Palapes kat Lumut. takder la penat sangat memandangkan pergi sebagai senior. tapi tahap mengantuk dia memang champion. baru jek mandi pagi, after sarapan dah ngantuk balik. padahal bukan buat ape pun.

kat Lumut, seronok kalau pergi dan kau:

1. LDOD : peh..time latihan tetap kena turun, tapi paling syok, kau duduk belakang. dan time orang lain terlompat2 buat jumping jack ataupun push-up, kau bole tengok sape yang belit sambil sengih2 kambing

yang tak syoknye : ade jek pegawai regular yang takleh tengok orang2 LDOD ni. ade je time orang lari2, kau kena kutip sampah la, menyanyi la, belajar piping la... kalau jenis yang baik, dapat tengok tv

2. SOB : yang ni memang sakit betul. tak payah turun training dan boleh duduk kat mess (bilik). orang lain berlari tetengah panas, kau boleh baring2 sambil bukak kipas. nyaman tak terkata. ataupun mase rounds malam, orang lain kena berdiri tunggu pegawai, kau bole baring. bila dah sihat, bole cuci baju dan mandi sepuas2nya mase orang lain takde.

yang tak syoknye : time makan, kau la orang paling lewat makan sebab makanan kena tunggu orang hantar. besenya, sob tak heran pasal makan, yang penting ubat dan tido jek.

3. Duty : setakat duduk dekat Quarter Master keje yang mudah. paling syok kena duty pukul 2-4 petang, 4-6 petang, bole secure aktiviti petang. duduk jek, borak-borak dengan pegawai ke, kadet ke, lepas tu time makan, kau dulu makan

yang tak syoknye : kalau kena duty pukul 2-4 pagi, 4-6 pagi, memang lebam mata jalan sorang2 dari blok ke QM. jawabnye..tak tido malam la

4. Midshipmen : agak syok la, sebab tak perlu keringkan tandas, tak perlu bangun pukul 4 pagi untuk aktiviti larian pagi, tak perlu Stand by bed untuk rounds (lawatan malam), aktiviti pun lagi best sebab banyak praktikal, takde kelas.

yang tak syoknye : takde kot..hehe aku enjoy jek

5. Kadet : serius best! sebab sangat pack dengan aktiviti, badan rasa sihat sebab aktif. tido pun lena semacam, sampai dalam kelas pun tertido2.

yang tak syoknye : buat kerja macam lipas kudung. tido tak cukup, satu hal. pastu berlari ke sana sini. lepas makan pun kena lari jugak, senak perut dibuatnye.

setakat yang dapat dikenalpasti. ape pun, kat sana la jumpe ramai kawan..

1 comments:

Putra Al-Maliki on December 11, 2009 at 8:23 PM said...

Pelapes tue singkatan untuk ap yer? =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.