.

seposen untuk Porsche

Saturday, May 21, 2011

kasut merah untuk bersanding

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 5/21/2011 12:01:00 PM

'Berapa harga kasut tu, Nani?'
'Tak mahal pun, lepas less tinggal RM300 je...'

Tertelan gigi aku dibuatnya. Huu...lima ploh hengget pun aku rasa mahal apatah lagi ratus-ratusss. TAPI aku sentiasa ada sebab untuk lupakan harga dan ikut kata hati. Dan sudah beberapa kali insiden ini terjadi. Heheh. Lebih-lebih lagi kalau aku dapat kasut...


Ahah! Untuk yang ini...atau seumpamanya, memang aku akan beli. Sebab? Even the shoe hurt my feet, but it always WOW others.

Cuma cuma setakat ni tak jumpa lagi sama macam ini (gambar). Red Platform Shoe from Charlotte Olympia 2011 Collection. Kalau mau beli betul-betul, tak mampu woh. Mungkin harga cecah lebih RM500 (atau mungkin ribu ribu?) 'Lagipun, I wanna wear this shoe to match with my kebaya the one my friend bought masa bertunang nanti. Gila apa kau nak pakai platform dengan kebaya?'

Nah, doesn't matter at all. Aku sukakan kasut, habis tu? Now, even you wear the wrong scarf with the wrong shirt, but with the right shoe, everything will went all right that day.

I love mixing my blue jeans heel with purple creme caftan kurung, or sometimes my black gladiator with plain white t's and pink skirts. Mixing shoe with my blouse or baju kurung doesn't make me look cuter, but it makes me look hotter! (mata ke atas, tangan ke dada) bahah! This platform surely goes right with any of my blouse and jeans.

Kenapa harus beritahu sebab aku memilih kasut idaman hatiku ini? Sebab...



Yup, I'm in!

Cara penyertaan :
1. Ceritakan kepada kami kasut impian anda di blog ataupun di facebook.
- Anda boleh melakar(sketch) sendiri kasut impian anda.
- Anda boleh mencari kasut impian anda dengan cara men'google'.

2. Ceritakan mengapa anda memilih kasut impian tersebut?

3. Anda perlu link blog Absolutelygorgeous By Amy(http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/) di blog anda. (jika tiada blog, anda boleh membuat Notes di Facebook)

4. Anda perlu menjadi sebahagian daripada kami iaitu perlulah LIKE di Absolutelygorgeous By Amy fan page.

5. Email kepada kami link entri atau Notes tersebut ke absolutelygorgeousbyamy@gmail.com

Syarat-syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Penyertaan bermula pada 14 Mei 2011 sehingga 15 Jun 2011.
3. Keputusan akan diumumkan melalui Facebook, dan juga email.




Selamat mencuba!!

3 comments:

amy said...

dear, please email to absolutelygorgeousbyamy@gmail.com about ur entri. thanks.

lovelyadibah on May 23, 2011 at 2:34 PM said...

wow~..bestnyer kasut 2..:)gudluck:)

Hunny Kitty on May 24, 2011 at 12:38 PM said...

sexy n good luck!