.

seposen untuk Porsche

Monday, January 18, 2010

tuhan kan adil

Posted by kaki ayam a.k.a. ceker at 1/18/2010 01:37:00 PM
sayatetapsaya betul

perjalanan dari Prangin Mall ke Bukit Jambul memang ambik masa dekat sejam jugak naik bas. sempat jugakla cuci-cuci mata dekat pemandangan kat luar memandangkan 3-3 orang ni (aku, Kemey and Fina) terpaksa berdiri sepanjang perjalanan. lenguh kaki macam nak tercabut lutut.
nampak satu pasangan jalan kaki. lelaki tu hensem betul. tengok pulak awek dia.
'puan, kalau puan perasan kan. orang hensem selalunya girlfriend diorang mesti tak cantik,' junior aku kata. aku angguk sikit.
'pastu kalau 'puang' (bahasa kelantan sebut 'perempuan') tu cantik, laki dia mesti tak comey,'
aku angguk.
'Tuhan tu kan Maha Adil, kalau orang hensem, mesti dapat pasangan yang kurang sikit. kalau pempuan tu cantik, boyfren dia pulak tak semenggah mana.'
'hmm..'

sampai di Bukit Jambul, terserempak lagi satu pasangan. memang 2-2 sepadan. lelaki tu hensem nak mati, perempuan tu cun habess. macam mana pulak tu? itu kira rezeki masing-masing la kan.

2 comments:

Anonymous said...

jodoh di tangan tuhan................
walaupun diorang same2 segak,blom pasti akan bersama......

mr_ridz on February 2, 2010 at 8:37 PM said...

mati la .. smpai jodoh kawen je ..